Miljoen kilo rotzooi opgeruimd

Willemstad – Zo’n 3.000 vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag op Curaçao een recordhoeveelheid afval opgehaald tijdens de World Cleanup Day. De laatste containers afval zijn gisteren naar de landfill gebracht, waarmee de organisatie verwacht uit te komen op zo’n 1.000.000 kilo.

De organisatie spreekt met deze mijlpaal van ‘een groot succes en een duidelijk signaal dat de bevolking een schoon Curaçao wil’.

Dit jaar was er in het bijzonder aandacht voor de verschillende wijken op Curaçao, waar mensen in groten getale de straat op gingen om hun eigen omgeving mooi en netjes te maken. Wijken als Santa Rosa, Suffisant, Otrobanda, Kanga en Dein hebben een ware metamorfose ondergaan dankzij haar eigen bewoners. De organisatie is bijzonder blij met de vele nieuwe deelnemers die zich dit jaar hebben ingezet voor een schoon Curaçao, wat laat zien dat steeds meer mensen een schoon eiland belangrijk vinden en genoeg hebben van vervuiling.

De schoonmaakactie kende veel bijzondere deelnemers. Van buurtbewoners tot scholen en van bedrijven tot scoutingverenigingen. De voltallige Raad van Ministers, waaronder premier Rhuggenaath, was actief in de omgeving van Otrobanda. De top van het Openbaar Ministerie sloeg de handen ineen met de bewoners van Brievengat. De oudste deelneemster zou een dame uit Julianadorp zijn van 100 jaar oud.